Zoeken

Europees Kampioenschap piste junioren & U23 van 9 tot 14 juli 2019 te Gent

De Union Européene de Cyclisme (UEC) wees het Europees Kampioenschap Junioren & U23 Baanwielrennen 2019 toe aan Gent.


De vzw Cycling Vlaams Wielercentrum, vertegenwoordigd door Belgian Cycling en Cycling Vlaanderen, zal van 9 tot 14 juli 2019 de Europese Kampioenschappen Baanwielrennen voor junioren en U23 organiseren.


Na een decennium zal in het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx opnieuw een internationaal kampioenschap plaatsvinden. In 2009 werd er in de categorieën U23 en Elite gestreden met Europese titels als inzet. Kenny De Ketele (Goud - Derny) en Jolien D’Hoore (Zilver – Omnium) zorgden toen voor Belgisch succes. Drie jaar eerder, in 2006, werd in de Blaarmeersen het WK Junioren georganiseerd op de overdekte piste. In 1988, op de toen nog half overdekte baan, stonden Stan Tourné (Zilver – Zware motoren) en Michel Vaarten (Brons – Keirin) er al op het podium tijdens het WK Elite.


Het EK Junioren en U23 is een uitgelezen gelegenheid om, met oog op de Olympische Spelen van Parijs 2024, de ontluikende talenten in binnen- en buitenland te leren kennen. Meer dan 350 renners en rensters uit 23 verschillende landen zullen aan het evenement deelnemen. Onder hen gaat een aantal landgenoten schuil van wie schitterende resultaten mogen verwacht worden. Jonge Belgen, waaronder Robbe Ghys, Fabio Van den Bossche, Nicolas Wernimont, Sasha Weemaes en Shari Bossuyt, bewezen hun kunnen al in de afgelopen Europese en Wereldkampioenschappen. Deelnemen aan een Europees Kampioenschap in eigen land is voor hen dan ook de uitgelezen kans om te bevestigen.


De organisatie zal gebruik maken van een nieuw ontworpen logo. Het ontwerp, in de kleuren van de nationale ploeg en Belgian Cycling, is qua vorm gebaseerd op het logo van Cycling Vlaanderen en staat voor de oneindige rijkheid van het fietsen. Ook de sterren van de Europese vlag werden opgenomen in het logo voor het evenement, waar toekomstige talenten mogen schitteren als sterren op de piste.


Voor meer informatie kan u terecht bij Koen Beeckman (0495/22 20 62 – koen.beeckman@cycling.vlaanderen)0 keer bekeken

FIND US >>

Race venue: Strandlaan 3, 9000 Gent (Belgium)

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon

© 2019 by VZW Vlaams Wielercentrum

18_LOGO_GENT_CORPORATE_CYAAN_72DPI.png